Into Silence – Nieuwe cd

Into Silence – 12 preludes

Op 10 januari 2015 heeft Jan Marten zijn nieuwe cd opgenomen in de Fentener van Vlissingenzaal in het conservatorium van Utrecht. Het is zijn nieuwste muziek: Into Silence. Het zijn twaalf pianopreludes, op weg naar stilte.

Elf preludes zijn voor piano solo. Die worden door Jan Marten gespeeld. Voor de twaalfde, de vierhandige, schuift Jelena Popović aan. Niet-tonale muziek, zoals Jan Marten al het liefst sinds zijn jeugd schrijft. Een vleugje twaalftoonstechniek hier, en toch een drieklankje daar.

Zondag 22 februari werd de cd gepresenteerd met een concert in de Groene Kerk in Oegstgeest. Alle stukken werden gespeeld door Jan Marten, nummer twaalf samen met de Duitse fluitiste Katharina Sames. En er was nóg een nieuw stuk te horen: Piccologica – a study. Een stuk voor piccolo en piano, geschreven voor Katharina.

De cd en de bladmuziek van Into Silence (beide € 8,50) zijn te bestellen. Zie Contact.

Videovoorbeeld: Prelude 12.

Luistervoorbeeld: Prelude 1.

videostill_01,deel

Jelena en Jan Marten aan de piano bij de opnames van de cd. Foto: Auke de Vries.

Zie ik jou, je bent er niet

De cd met liedjes (nieuwe prijs: € 8,50 plus verzendkosten) uit het programma Zie ik jou, je bent er niet van Jan Marten de Vries is te bestellen bij muz-art@hetnet.nl

Op deze cd wordt Jan Marten begeleid door pianiste Elena Manevska. Vanaf oktober 2013 speelt Jan Marten deze voorstelling samen met pianiste Jelena Popović. Zie hiervoor de flyer.

Voor de speellijst van dit programma: zie de Agenda.